Începutul colapsului final al sistemului financiar actual

Recomandă prietenilor:

Barometrul siguranței și încrederii ne este arătat de sistemul bancar și funcționalitatea (sau nefuncționalitatea) lui. Cum? Foarte simplu. Prin volumul de bani retrași de populație din bănci sau în circulație în economie.

Asistăm în aceste zile, la cel mai mare volum, record istoric, de bani retrași de cetățeni din băncile capitaliste occidentale, care reflectă mai mult decât oricând, apropierea finalului sistemului și colapsul lui din toate încheieturile, un sistem al fraudei generalizate, al minciunii și aroganței, un sistem în avantajul unui grup și în detrimentul maselor, care, în imaginea acestui grup de infractori financiari, ar trebui să acopere toate fraudele comise de ei și să le garanteze un standard de viață ridicat…
Auzim zilnic faptul că vânzările la obiectele de folosință îndelungată au crescut, la fel la alte obiecte strict necesare în casele oamenilor și ne întrebăm: Oare acești oameni nu le-au avut? Asta pentru că vedem persoane în vârstă cumpărând. Toți  sau marea majoritate plătesc cu cash… De unde au acest cash? Evident, din bănci, bani pe care și-i retrag datorită faptului că nu vor să fie „ciupiți” prin intermediul dobânzilor negative și vor să aibă controlul asupra banului lor, o parte să îi cheltuie ca să își asigure existența decentă și alta să o pună la saltea pentru zile negre în care cash-ul va fi rege…
Dar să pornim din inima financiară a capitalismului, Elveția, unde se presupune că este punctul zero al fraudei financiare, prin intermediul BIS, R Swiss, Swiss Bank și altele.
Elvețienii au aruncat pe piață, cea mai mare cantitate de bancnote de 1.000 de franci elvețieni din toate timpurile. Ne întrebăm: Păi, frați capitaliști, vă închipuiți că primește vreun magazin alimentar sau benzinărie aceste bancnote? Cu siguranță NU. Deci aceste bancnote au două destinații: sub salteaua celui ce îți retrage banii din bancă, în cea mai mare parte și în bunuri care se asteaptă să fie la prețuri exorbitante în viitor, dar strict necesare gospodăriilor în care locuiesc.
De fapt, sunt peste 41,6 miliarde de bancnote de 1.000 de franci elvețieni, ceea ce arată că o creștere peste acest volum ar fi o nebunie economică, dacă economiile capitaliste s-ar presupune că ar funcționa și viteza de circulație a banilor ar fi una sănătoasă, ceea ce de departe nu este.
BCE dovedește zilnic că are în conducere oameni bolnavi, psihopați, corupți și total lipsiti de mândrie profesională în decizii. BCE s-a mutat în zona dobânzilor negative și acceptă acest lucru ca un mecanism de refacere economică, crezând că oamenii vor scoate banii din bănci și vor cumpăra cu ei, creând o cerere generală și în acest fel se vor reface departamente ale economiilor dorite de ei, pentru a da o viteză mai mare de circulație banilor în economie.
Dar, se vede de departe că ei își imaginează că o mare parte din bani vor ajunge în saltelele oamenilor, fiind retrași și ținuti în cash acasă. Dacă nu ar ști acest lucru, atât BCE cât și Banca Națională a Elveției, nu ar tipării bancnote de 1.000 de euro și 1.000 de franci evelțieni, dar ei știu că marea majoritate a acestor bancnote nu vor ajunge niciodată în circulație în comerț. Pe de altă parte, oamenii vor scoate banii cash de la bănci și își vor plăti cheltuielile curente, cele strict necesare pentru funcționarea gospodăriei și… cardurile de credit. Deci, nici așa nu vor ajunge în zona unde dă de înțeles BCE și Banca Elveției că doresc să ajungă banii, dar mai mult, ei nu vor sta la băncile comerciale sub nici o formă, lucru care face ca aceste bănci să aibă mereu o lipsă acută de lichidități.
Rata negativă a dobânzii, nu va rezolva problema economică ci o va amplifica. Oamenii vor retrage banii în continuare în volum mare, care înseamnă o criză din ce în ce mai profundă… Această evoluție negativă și retragerea banilor în număr din ce în ce mai mare din bănci, a început din 2012 și vedem ce se întâmplă și cât de „benefică” a fost economia capitalistă..
În acest moment, cetățenii germani, recunoscuți în Europa și nu numai, pentru pragmatismul lor financiar și faptul că realizează economii pentru perioade mai dificile ale vieții, cumpără articole strict necesare caselor lor, pentru a evita o escaladare de proporții a prețurilor iar restul banilor îi stochează în case sub formă de cash…ceea ce nu s-a mai întâmplat după Weimar Republic. Ei au în vedere ratele negative ale dobânzilor la depozitele bancare, dar văd cu ochii lor colapsul lui Deutsche Bank (dacă băncile din Italia au credite neperformante de 360 miliarde euro, Deutsche Bank are derivative toxice de 4 ori mai mari, adică este în faliment de mult, n.b.) care le arată că sfârșitul financiar al acestui sistem este foarte aproape…
Mergând în Japonia, dezastrul este și mai evident și acolo suntem martorii tipăririi bancnotei de 10.000 de yeni, care este vazută ca o nebunie și disperare financiară, chiar de poporul japonez, confuz la ideile economice (Abenomics) ale lui Shintzo Abe (guvern vasal familiei Rothschild).
Japonezii sunt renumiți pentru tendința lor de a economisi în bănci, pentru vârsta a treia și sunt bine cunoscuți pentru modestia consumului lor, dar în acest moment retrag masiv bani cash din băncile japoneze, disperarea începând din 2014 și continuând cu amplitudine în acest moment…
În SUA situația este exact la fel și americanii retrag bani cash zilnic din bănci, dar ei mai au și alte mecanisme pe care le utilizează și anume, retrag cash, îl pun de-o parte și plătesc cu cardurile de credit, pe care le achită din salarii, dar au cash la saltele și așteaptă un moment favorabil când sistemul de creditare prin carduri, să colapseze și ei să aibă de plătit mai puțin sau deloc.
De fapt, peste 43% dintre americani păstrează economiile lor în cash, de frica unor dobânzi negative și falimentelor controlate ale băncilor capitaliste americane. Acest procent nu a existat vreodată în istoria financiară modernă a Americii. Ceea ce este interesant, peste 53% dintre americanii ce dețin economii în cash, plănuiesc să depoziteze banii în locuri secrete, ferite de ochii agenției de taxe americane și eventualele spargeri de locuințe.
Un alt apsect interesant, pe care presa economică nu îl are în vedere deloc, este sfidarea sistemului financiar și fiscal de către americani. Este știut că ei nu pot împrumuta dacă nu au o istorie a creditului, iar dacă scot bani din bănci, și nu rulează prin bancă cheltuielile făcute, istoria creditului lor este una nefavorabilă, iar când eventual ar avea nevoie de un credit, este greu de crezut că îl vor obține. Vorbesc cu ei și în acest sens, primează banul cash și păstrarea lui în casă decât să îl lase în bănci și să își facă o istorie a creditului…. Ce înseamnă asta? Că ei nu vor mai cumpăra și nu plănuiesc să cumpere lucruri costisitoare și nu vor să mai introducă bani în economia americană, care înseamnă un colaps financiar dictat de omul de rând, prin retragerea cash-ului de pe piață și blocarea lui, limitând consumul la maxim, într-o economie al cărui PIB depinde în proporție de 72,3% de consum…..
Eu cred că nu poate fi nimic mai elocvent decât circuitul banilor în societate, pentru a arăta unde se situează societatea și cum arată încrederea membrilor ei în sistemul financiar, economic, politic și social.
Încrederea populației este aproape de zero, în sistemul financiar american și nu numai! Din acest punct începe ceva la ceea ce noi toți suntem parte și este vorba de coplapsul încrederii publice și vom vedea consecințele ei foarte curând….
Va fi interesant ce se va discuta în scurt timp la întâlnirea WEC din Orlando… Disperare de proporții în sistemul financiar internațional și lipsa de soluții, care practic nu au cum să mai existe…
Notă blogger (Marius Sumedrea): În prezent, se pare, se duc ultimele negocieri cu cabala referitor la predarea lor în anumite condiții. Se dorește de către Alianța Estică introducerea noului sistem financiar la 1 octombrie. Menționez că în aceste zile are loc întâlnirea G20 în China. Vom vedea dacă cabala [aici autorul se referă la așa-zisa „elită” Illuminati – Nota AIM] cedează. Dar sfatul meu, având în vedere cele de mai sus, este ca cei care mai aveți depozite prin bănci să vă retrageți banii pentru a nu plânge după ei mai târziu și să ajutăm prin asta la colapsul definitiv al sistemului financiar. De asemenea faceți-vă o mică rezervă de alimente și apă, bani cash și un plin de rezervor la mașină, deorece când sistemul se va opri nimic nu va mai funcționa și va trebui pentru o perioadă de vreo 3-4 săptămâni să supraviețuim cum putem. Nu vă așteptați la ceva de la guvern, nu vor putea face nimic. Va trebui să ne ajutăm unii cu ceilalți, poate așa vom deveni și mai buni pentru noua eră ce va începe…
Ron Paul, congresman de 22 de ani ne avertizează în legătură cu iminentul colaps total, nu doar o criză financiară cum ni se sugerează și ne îndeamnă să ne facem rezerve alimentare…

Nota AIM: textul a fost preluat de pe blogul lui Marius Sumedrea

1,466 total views, 0 views today

Print Friendly, PDF & Email
Majoritatea cititorilor au spus că articolul este Extraordinar.
Ce părere ai despre articol?
  • Extraordinar 
  • Interesant 
  • Util 
  • Plictisitor 
  • Eronat 

Recomandă prietenilor:

Fii primul care comentează despre "Începutul colapsului final al sistemului financiar actual"

Comentează, te rog

Copyrighted Image

Începutul colapsului final al sistemului financiar actual

de Florentin Udrescu durată: 7 min
0
Free Web Hosting