Dezastrul planificat: Obama le-a cerut americanilor să fie pregătiți

Recomandă prietenilor:

Pe 31 mai 2016, într-o cuvântare rostită la National Response Coordination Center al FEMA – Centrul Național de Coordonare a Răspunsului (cu alte cuvinte, a măsurilor luate de FEMA în cazul unor situații de urgență) – din Washington, Obama le-a cerut americanilor „să fie pregătiți pentru un dezastru”, adică „să aibă provizii și un plan de evacuare, iar atunci când li se va comunica să plece, s-o facă imediat!”

2016091902aAtunci când Barack Obama vorbește public, foarte rar face acest lucru fără un scop anume. Deci, de ce a cerut el americanilor, așa, dintr-o dată, „să fie pregătiți pentru un dezastru”?

Pe data de 31 mai, Obama și-a rezervat timp în programul său extrem de încărcat pentru a rosti o cuvântare la Centrul de Coordonare al FEMA de la Washington. În timpul discursului, Obama a subliniat faptul că fiecare american este responsabil de propria sa pregătire pentru dezastre, iar acest lucru include „să aibă un plan de evacuare” și „să aibă un kit de provizii complet aprovizionat în vederea unor dezastre”.

Discursul lui Obama vine pe fondul unor îngrijorări tot mai pronunțate ale unor specialiști americani în cazuri de urgență, care, analizând evenimentele din ultima vreme, ridică întrebarea dacă nu cumva SUA se află în pragul unei crize care ar putea conduce la prăbușirea acestui colos cu picioare de lut care este în prezent America. În Statele Unite a apărut chiar o mișcare, ce începe să ia amploare, a cetățenilor care studiază cărți, dvd-uri și chiar cursuri de pregătire ce le oferă instrucțiuni care să-i ajute să supraviețuiască unui dezastru fără a depinde absolut deloc de niciun ajutor de la autorități.

În continuare vă oferim un fragment din discursul lui Obama, care poate fi citit în întregime (în limba engleză) pe site-ul Casei Albe.

Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat de-a lungul ultimilor șapte ani și jumătate este că guvernul joacă un rol vital, dar este responsabilitatea fiecărui cetățean să fie pregătit pentru un dezastru. Și asta înseamnă luarea unor măsuri proactive, cum ar fi să aibă un plan de evacuare, un kit de provizii complet aprovizionat în vederea unor cazuri de dezastre. În cazul în care autoritățile locale vă cer să evacuați zona, trebuie să o faceți. Nu așteptați.

2016091902bAcest discurs a fost programat să coincidă cu începutul sezonului de uragane în SUA, cu toate că uraganele nu au mai prezentat o amenințare în ultima vreme. De altfel, niciun uragan periculos nu și-a mai făcut simțită prezența în Statele Unite de 127 de luni.

Dar, fără îndoială, toți americanii trebuie să fie pregătiți pentru un eventual dezastru. Uraganele pot crea o situație de urgență pe termen scurt, care poate dura câteva zile, însă există și alte amenințări care ar putea crea o situație de urgență majoră ce ar putea să dureze o perioadă mai lungă de timp. Această listă de potențiale amenințări include: o erupție vulcanică majoră, o pandemie naturală sau fabricată în laborator, un cutremur pe coasta de vest, un cutremur în zona New Madrid, un tsunami fie pe coasta de est, fie pe cea de vest, prăbușirea unui meteorit, atacuri teroriste, război, un atac prin puls electromagnetic asupra rețelei de furnizare a energiei electrice care să conducă la prăbușirea acesteia, un război cibernetic, colapsul economic, precum și tulburările civile care ar rezulta în urma impunerii legii marțiale.

Desigur, elementele menționate mai sus nu se exclud reciproc. Dimpotrivă, în diferite cazuri am putea vedea de fapt mai multe evenimente având loc într-o succesiune rapidă.

Este interesant de notat că, în timpul discursului său, Barack Obama a remarcat faptul că poporul american pare să fi devenit din ce în ce mai letargic în ceea ce privește pregătirea pentru situații de urgență. „Am observat că a apărut o oarecare complacere a publicului; mulți oameni nu au truse pentru cazuri de urgență, nu au planuri de evacuare”, a afirmat Obama.

Și în presa alternativă din SUA au apărut informații potrivit cărora există o stare imensă de apatie în America și relativ puțini oameni par să simtă nevoia de a se pregăti în această perioadă pentru eventuale catastrofe. Anumite surse din industria de pregătire pentru situații de urgență spun că vânzările sunt mult mai scăzute decât de obicei. În toamna anului 2015 a existat o creștere semnificativă a cererilor, dar de atunci interesul populației de a se pregăti pentru astfel de posibile dezastre a scăzut drastic.

În cele din urmă, companiile respective se vor redresa, deoarece interesul publicului va crește din nou în scurt timp, pe măsură ce evenimentele globale încep să scape complet de sub control. Cu toate acestea, un mult mai mare motiv de îngrijorare este faptul că oamenii nu s-au folosit într-un mod constructiv de această perioadă de calm relativ.

După cum s-a putut observa în cazul colapsului economic din Venezuela de la începutul anului 2016 (și care încă nu s-a încheiat), timpul pe care îl au oamenii la dispoziție pentru a se pregăti ajunge în cele din urmă la final. Iar într-o zi, milioane de părinți ajung să fie absolut îngroziți atunci când copiii lor îi imploră să le dea de mâncare și ei nu au nimic să le ofere, fiindcă nu au ascultat avertismentele și nu s-au pregătit pentru dezastrul care a apărut. Când sosește acea zi, multe dintre familiile aflate într-o astfel de situație precum cea menționată mai sus vor fi forțate să apeleze la orice ajutor pe care îl oferă guvernul în acel moment.

2016091902cRevenind la discursul lui Obama, este demn de remarcat faptul că acesta a afirmat că există acum „o aplicație FEMA” prin care cetățenii pot fi direcționați spre cel mai apropiat „adăpost FEMA” în cazul unei urgențe majore.

În cazul în care aveți nevoie de informații cu privire la modul în care să întocmiți un plan de evacuare, cum să realizați o trusă de pregătire pentru cazuri de dezastre, după cum a spus Craig, există acum o aplicație pentru tot ce aveți nevoie. Avem o aplicație FEMA în limba engleză și în limba spaniolă pentru a vă ajuta să vă pregătiți familia pentru un dezastru. Puteți actualiza alertele Serviciului Național de Meteorologie. Puteți primi sfaturi despre cum să fiți în siguranță în cazul a peste 20 de tipuri de pericole. Vă oferă instrucțiuni despre cum să ajungeți la cele mai apropiate adăposturi”, a spus Obama.

V-ați putea imagina că dvs și familia dvs ați fi nevoiți să vă refugiați într-o bună zi într-un «adăpost FEMA»?” întreabă la rândul lor unii jurnaliști din mass-media alternativă din SUA care urmăresc să își mobilizeze concetățenii să nu ajungă la mila guvernului. „Dacă nu, ar trebui să faceți tot ceea ce puteți pentru a vă pregăti chiar acum. Spre deosebire de oamenii din Venezuela, se pare că noi avem un pic mai mult timp pentru a ne pregăti pentru ceea ce va urma. Unii se vor relaxa și vor folosi acest timp pentru distracție, dar cei care sunt înțelepți vor lucra cu sârguință și vor face tot ceea pot pentru a se pregăti pentru momentele extrem de dificile care se apropie rapid. Să sperăm că ascultați avertismentele și nu ignorați ceea afirmă din ce în ce mai mulți specialiști. În cazul în care veți alege să nu acționați, veți fi responsabili de ceea ce se va petrece cu dvs și cu familia dvs.

Articol preluat de aici.

1,252 total views, 0 views today

Print Friendly, PDF & Email
Majoritatea cititorilor au spus că articolul este Interesant.
Ce părere ai despre articol?
  • Util 
  • Interesant 
  • Extraordinar 
  • Plictisitor 
  • Eronat 

Recomandă prietenilor:

Fii primul care comentează despre "Dezastrul planificat: Obama le-a cerut americanilor să fie pregătiți"

Comentează, te rog

Copyrighted Image

Dezastrul planificat: Obama le-a cerut americanilor să fie preg…

de Florentin Udrescu durată: 5 min
0
Free Web Hosting