Oficial: îmbătrânirea este reversibilă la șoareci

Recomandă prietenilor:

O echipă internațională de cercetători a descoperit cum să activeze procesul de reparare a ADN-ului pentru a opri îmbătrânirea și pentru a anula efectele deja existente ale îmbătrânirii. Studiul a apărut în jurnalul „Science Magazine” și promite, practic, elixirul tinereții.

Conform Science Magazine, savanții au descoperit că metabolitul NAD+, o substanță prezentă în toate celulele corpului nostru, are un rol esențial în procesul de reparare a ADN-ului. Echipa de cercetători a testat pe șoareci un stimulent de NAD+, un „booster” care amplifică puterea celulelor de a remedia daunele produse de radiații sau îmbătrânire.

După o săptămână de teste, David Sinclair de la Facultatea de Medicină Harvard spune că celulele șoarecilor bătrâni au devenit identice cu ale celor tineri. În plus, primii au ajuns chiar să arate mai tineri.

 

Peste șase luni încep testele pe oameni. Sinclair e cât se poate de optimist: „Niciodată nu am fost mai aproape de obținerea unui drog sigur și eficient împotriva îmbătrânirii și probabil că în doar 3-5 ani va fi disponibil pe piață, dacă testele decurg bine”.

ADN-ul nostru oricum se regenerează pe cale naturală prin diviziune celulară sau atunci când stăm la soare, dar eficiența procesului se diminuează de-a lungul anilor. Asta pentru că, în timp, nivelul de NAD+ din celule scade considerabil.

Cum s-a ajuns aici?

Primul pas înspre obținerea acestui medicament-minune l-au făcut savanții în 2013, când au descoperit că șoarecii tineri aveau mai mult NAD+ în celule decât cei bătrâni. Încă de atunci s-au apucat să le administreze doze suplimentare de NAD+, iar efectele nu au întârziat să apară. Șoarecii vârstnici întinereau, dar oamenii de știință nu erau 100% siguri cum acționează substanța în organism.

Acum nu doar că s-au lămurit, dar au descoperit și beneficii suplimentare. Pe lângă stoparea îmbătrânirii și inversarea ei, „elixirul tinereții” anulează daunele produse de radiații.

În 2013, David Sinclair spunea că acest „boost” de NAD+ administrat oamenilor ar face o persoană de 60 ani să se simtă ca la 20. Rămâne de văzut dacă testele pe Homo sapiens sapiens chiar vor începe până la sfârșitul anului, pentru că Sinclair se aștepta la același lucru acum patru ani.

3,181 total views, 0 views today

Print Friendly, PDF & Email
Majoritatea cititorilor au spus că articolul este Extraordinar.
Ce părere ai despre articol?
  • Extraordinar 
  • Interesant 
  • Util 
  • Eronat 
  • Plictisitor 

Recomandă prietenilor:

Fii primul care comentează despre "Oficial: îmbătrânirea este reversibilă la șoareci"

Comentează, te rog

Copyrighted Image

Oficial: îmbătrânirea este reversibilă la șoareci

de Florentin Udrescu durată: 2 min
0
Free Web Hosting