Google tocmai a publicat fotografii cu o colonie umană pe Marte?

Recomandă prietenilor:

Google tocmai a publicat fotografii cu o colonie umană pe Marte?

Pe cât de incitantă ar fi această afirmație, haideți să vedem mai întâi despre ce fotografii este vorba.

Pe disclose.tv apare un articol în care se anunță că Google Mars (componenta pentru planeta Marte a Google Earth) arată o grupare de clădiri umane pe suprafața planetei Marte. Pentru conformitate, iată mai jos adresa exactă a locației fotografiilor în versiunea web a Google Mars:

Adresa imaginilor de la Google Mars

O analiză atentă a detaliilor fotografice ne face să punem la îndoială realitatea fotografiilor. Dacă privim imaginea de mai jos observăm că unghiul sub care se proiectează umbra în cazul celor două clădiri marcate este diferit… Pare că ceva nu se potrivește în acest „tablou”.

Este ceva ciudat cu această clădire…

În plus, culoarea umbrei lăsată de cele două clădiri este diferită, așa cum am indicat în fotografia următoare:

Ca să fie completă surpriza, în imagine apare și o antenă parabolică foarte mare:

Sunt cam multe detalii esențiale care arată mai degrabă că este un fals pus la cale într-un mod nu foarte detaliat; s-ar putea spune că inconsecvențele descoperite la această analiză sumară sunt prea evidente pentru a fi doar simple „scăpări”…

Într-adevăr, analiza este corectă, căci aflăm cu stupoare că este vorba de o simplă glumă de 1 Aprilie pusă la cale de Google:

Gluma de 1 aprilie Google

Stop-cadru: care este acum părerea voastră despre această așa-zisă dezvăluire, după ce ați aflat că e un fals? Dezamăgire? Frustrare?

Ce scop a avut oare Google atunci când a pus la cale această glumă? Doar să se amuze pe seama celor care au dat crezare fotografiilor?

Nu numai. Sunt mai multe aspecte care trebuie avute în vedere…

În primul rând, se continuă bătaia de joc la adresa celor care spun că planeta Marte găzduiește colonii umane încă din secolul trecut. Să ne amintim că, în această direcție, există mai multe mărturii ale celor care s-au aflat acolo pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp (Corey Goode, Captain Kaye, etc). Prin publicarea acestei glume proaste (făcută la adăpostul zilei de 1 Aprilie), Google vrea să ne facă să credem că și celelalte informații despre Marte (cele furnizate de martorii prezenți acolo) sunt la fel de false.

Apoi, trebuie să avem în vedere faptul că ceea ce ne pune Google la dispoziție prin programele gen Google Earth și Google Mars sunt o colecție de fotografii pe care șefii Google decid să le putem vedea. Asta nu înseamnă că ele sunt reale, nu-i așa, așa cum este cazul în această glumă. Dar atunci, oare cum mai putem crede că sunt reale numeroasele fotografii uluitoare care sunt cu adevărat reale și care au scăpat de sub control, apărând în aceste programe? Iată o strategie diabolică din partea Google, o mișcare abilă care poate prinde la cei neavizați, și care poate să conducă la respingerea tuturor dezvăluirilor care au scăpat de sub control odată cu fotografiile uluitoare… Google parcă spune: „Cum mai puteți crede că faimoasele fotografii uluitoare din Google Earth sau Mars sunt reale, din moment ce chiar noi am falsificat un set de fotografii cu ocazia glumei de 1 Aprilie 2017?”

În concluzie, merită să constatăm că acest exemplu este foarte bun pentru a enunța un adevăr: înainte de a crede, alege să îți folosești inteligența, alege să cauți mai multe informații și să le coroborezi astfel încât să ai o opinie avizată bazată pe realitate. Alege să rămâi stăpân pe propria minte și să nu devii un simplu robot, o simplă jucărie în mâinile celor care își permit să se joace așa cu tine…

Pe scurt, răspunsul la întrebarea din titlu este: NU.

Dar asta nu înseamnă deloc că restul dezvăluirilor despre prezența coloniilor umane pe planeta Marte ar fi mai puțin adevărate, mai ales că ele provin din surse diferite și se coroborează bine. Corey Goode, Captain Kaye, și alții furnizează informații suficient de pertinente și de detaliate ca să fie credibile, chiar dacă ei nu ne arată fotografii (așa cum, poate, mulți oameni ar vrea).

 

1,802 total views, 0 views today

Print Friendly, PDF & Email
Majoritatea cititorilor au spus că articolul este Extraordinar.
Ce părere ai despre articol?
  • Extraordinar 
  • Interesant 
  • Eronat 
  • Util 
  • Plictisitor 

Recomandă prietenilor:

Fii primul care comentează despre "Google tocmai a publicat fotografii cu o colonie umană pe Marte?"

Comentează, te rog

Copyrighted Image

Google tocmai a publicat fotografii cu o colonie umană pe Marte…

de Florentin Udrescu durată: 3 min
0
Free Web Hosting