Paraziții conduc lumea folosindu-se de trupurile noastre?

Recomandă prietenilor:

Nu știu ce crezi tu despre asta, dar pe mine mă îngrijorează o astfel de posibilitate… Oare paraziții care se găsesc în mod „normal” în trupurile noastre sunt capabili să ne influențeze gândurile, deciziile și acțiunile? Din start ești tentat să nu dai crezare unui astfel de raționament, dar gândește-te că există un mod destul de evident prin care paraziții ne controlează acțiunile: impulsul de a consuma cu precădere anumite alimente (care le sunt favorabile pentru a se înmulți). Adesea, oamenii mănâncă anumite alimente cu precădere pentru că ele sunt favorabile acestor paraziți, nu pentru că ar fi benefice omului (în cantitățile consumate)… Acesta este un exemplu clar despre cum paraziții ne pot influența deciziile și acțiunile.

Candida vrea dulciuri și făinoase

Este deja binecunoscut faptul că dependența de zahăr și produse de patiserie arată cel mai probabil existența în corp a unei infecții cu Candida Albicans, o ciupercă parazită. Aceasta, chiar dacă nu dă semne clinice și nici un simptom, determină gazda infectată să prefere până la obsesie alimentele extrem de dulci și cele care se transformă în glucide după digerare (produsele de patiserie, pâinea, pastele făinoase, etc.)

Cel puțin o treime din populația globului ar putea să fie infectați cu paraziți despre care oamenii de știință cred că au un impact asupra comportamentului uman. Un parazit protozoar, numit Toxoplasma Gondii, a fost mult timp considerat inofensiv (fără efecte neplăcute) pentru om, deși se găsește în trupurile multora dintre noi. Cu toatea acestea, cercetări de ultimă oră au relevat în cadrul unor teste de laborator că acest parazit ar putea să conducă la declanșarea – sau să intensifice – unele forme severe de schizofrenie, să modifice secrețiile normale de hormoni produși în creier, și chiar să conducă la schimbări de personalitate!

Ei bine, acest parazit prosperă în interiorul șoarecilor dar se poate reproduce numai în pisici. Parazitul păcălește șoarecii conducându-i direct în calea pisicii…

Parazitul crește într-un rozător, dar trebuie să ajungă cumva în interiorul unei pisici ca să poată să se reproducă! – Shelley Adamo

Shelley Adamo, biolog cu specialitatea în neuro-parazitologie la Dalhousie University din Halifax, Canada, mai arată: „Atunci când un șoarece se infectează cu Toxoplasma G., parazitul face cumva ca șoarecele să fie atras de urina pisicii, deși în mod normal ar trebui să ocoloască zonele respective ca să rămână în viață.”

Estimările CDC arată că mai mult de 60 de milioane de americani sunt purtătorii acestui parazit unicelular, dobândit cel mai adesea prin ingerarea cărnii insuficient gătită, sau prin interacțiunea cu pisicile. „Dintre cei infectați, doar foarte puțini au simptome specifice, deoarece sistemul imunitar al unei persoane sănătoase contracarează situațiile care ar cauza boală”, mai arată CDC. Totuși, această ultimă afirmație ar putea fi reconsiderată în lumina noilor descoperiri referitoare la parazitul Toxoplasma G.

Un alt studiu publicat în Jurnalul de Biologie Experimentală, semnat de Jaroslav Flegr, cercetător la Universitatea Charles din Praga (Cehia), sugerează că oamenii infectați cu acest parazit au reacții încetinite și sunt adesea mai puțin altruiști decât cei neinfectați.

Cercetătorii au descoperit că femeile care sunt infectate cu Toxoplasma G. „cel mai adesea recunosc că răspunsurile diplomatice nu se numără printre caracteristicile lor” și că „unii oameni au puterea de a-și impune voința proprie asupra altora prin hipnoză”. De asemenea, ei au descoperit că femeile aveau un nivel scăzut al instinctului de conservare în situațiile în care unui om normal i-ar fi frică să se afle (de exemplu, fiind singure într-o pădure, noaptea, și-au păstrat calmul).

Totuși, Flegr recunoaște că nu pot să determine dacă „aceste schimbări de comportament sunt manifestări ale activității de manipulare psihică sau simple simptome ale infecției cu Toxoplasma G.” El continuă afirmând că „există un mare număr de organisme parazite care pot influența gazda umană pe care o parazitează, mult mai mult decât o face Toxoplasma”.

Poate că este prea devreme să spunem cât de mult ne afectează gândurile și psihicul paraziții pe care îi hrănim zi de zi… dar cu siguranță subiectul merită investigat și luat în considerare. Ca notă personală, pot spune că în perioadele de post total (doar cu apă, și nimic altceva) am simțit adesea pornirea să renunț la continuarea acestei proceduri de purificare binecunoscută. Acum iau în considerare posibilitatea ca acești paraziți, simțindu-se înfometați și în pericol de moarte, să îmi fi manipulat psihicul făcându-mă să mă îndoiesc de validitatea și beneficiile postului cu apă. Din convorbirile cu alți prieteni care procedează la fel pentru purificarea trupurilor lor, am constatat că o astfel de îndoială apare adesea în cazurile de post cu apă. Nu știu dacă este adevărat sau nu, dar ideea merită luată în considerare de către cei care procedează similar.

Tu crezi că ai paraziți?

Nu vreau să te alarmez, dar probabil că ai. Majoritatea dintre noi avem astfel de paraziți. Deși se crede că paraziții se „iau” numai atunci când călătorești în zone exotice, adevărul este că aceștia sunt cei mai virulenți și de aceea auzim mai mereu în mass-media despre astfel de cazuri extreme. Cu toate acestea, realitatea este că mulți paraziți pot să trăiască „bine, mersi” în trupurile noastre, nedetectați, ani de zile.

Ce se poate face?

Există numeroase proceduri mai mult sau mai puțin cunoscute ce pot fi folosite pentru eliminarea paraziților, unele folosind medicamente chimice, altele folosesc alimente complet naturale si bine tolerate de corp. Cel mai indicat este să apelezi la ajutorul calificat al medicului naturist în care ai încredere, pentru a te îndruma către cea mai potrivită modalitate de purificare. Cu titlu informativ, consumând adesea ghimbir, usturoi, ceapă și alte asemenea alimente, paraziții nu vor găsi un mediu propice pentru a trăi.

Multă sănătate, și ai grijă la ce fel de gânduri, atitudini și acțiuni ești tentat să dai curs!

1,599 total views, 0 views today

Print Friendly, PDF & Email
Majoritatea cititorilor au spus că articolul este Extraordinar.
Ce părere ai despre articol?
  • Extraordinar 
  • Interesant 
  • Eronat 
  • Util 
  • Plictisitor 

Recomandă prietenilor:

Fii primul care comentează despre "Paraziții conduc lumea folosindu-se de trupurile noastre?"

Comentează, te rog

Copyrighted Image

Paraziții conduc lumea folosindu-se de trupurile noastre?

de Florentin Udrescu durată: 4 min
0
Free Web Hosting