Pregătiri deja acum pentru sfârşitul lumii

Recomandă prietenilor:

Unii dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei se pregătesc foarte serios pentru sfârşitul lumii sau cel puţin pentru sfârşitul civilizaţiei şi ordinii actuale. Şi nu vorbim despre alarmişti excentrici, ci despre profesionişti din Silicon Valley sau New York, care au făcut avere în domeniul tehnologiei şi care sunt cât se poate de raţionali.

 

Îşi construiesc buncăre, îşi cumpără case în Noua Zeelandă, o destinaţie foarte populară pentru cei care doresc să se pună la adăpost de o posibilă calamitate, şi, nu în ultimul rând, îşi fac intervenţii chirurgicale pentru a-şi asigura o mai mare independență în cazul în care nu vor avea acces la resurse medicale, scrie The New Yorker, într-un amplu articol.

De exemplu, Steve Huffman, cofondator şi CEO al comunităţii online Reddit, şi-a făcut o operaţie cu laser pentru corectarea vederii.

Dacă vine sfârşitul lumii, sau poate doar dacă vom avea necazuri, va fi foarte greu să faci rost de lentile de contact sau de ochelari. Fără ei, sunt terminat”, explică Huffman.

Printre alte pregătiri, Huffman şi-a cumpărat arme şi muniţie, precum şi motociclete, pentru a nu rămâne blocat în trafic în timpul unei eventuale evacuări.

Nu este singurul milionar din Silicon Valley preocupat de ideea de a supravieţui unei posibile apocalipse.

Fostul manager de produs de la Facebook, Antonio Garcia Martinez, şi-a cumpărat pământ pe o insulă din Pacific, unde şi-a făcut provizii de generatoare, panouri solare şi muniţie.

Ai nevoie de multe lucruri pentru a rezista în cazul unei apocalipse. Cred că oamenii care sunt conectaţi la pârghiile prin care societatea funcţionează cu adevărat înţeleg faptul că patinăm pe o gheaţă culturală foarte subţire chiar în acest momentˮ, spune fostul angajat al Facebook.

Oameni bogaţi cu preocupări similare au format grupuri private pe Facebook, unde fac schimb de informaţii utile cu privire la măşti de gaze, buncăre şi refugii sigure în faţa efectelor schimbărilor climatice.

Yishan Wong, unul dintre primii angajaţi ai Facebook, care a condus Reddit între 2012 şi 2014, şi-a corectat şi el vederea, din aceleaşi motive ca Huffman.

Mulţi oameni pur şi simplu presupun că nu se pot întâmpla evenimente neverosimile, însă oamenii tehnici tind să vadă lucrurile foarte matematic. «Prepperii» (cei care se pregătesc pentru o situaţie de criză – n.red.) din domeniul tehnologiei nu cred neapărat că va avea loc o calamitate. O văd ca pe un eveniment îndepărtat, însă unul cu efecte grave, aşa că, ţinând cont de cât de mulţi bani au, este logic să cheltuiască o mică parte din avere pentru a se asiguraˮ, este de părere Wong.

Mai mult de jumătate dintre miliardarii din Silicon Valley sunt pregătiţi pentru o criză, fie că au un buncăr, fie că şi-au cumpărat o casă într-o zonă mai sigură, estimează Reid Hoffman, cofondator LinkedIn.

Pregătirile pentru apocalipsă s-au transformat pentru mulţi într-un hobby popular. „Suntem câţiva în Silicon Valley. Ne întâlnim uneori şi discutăm despre planurile de rezervă pe care oamenii şi le fac”, spune Tim Chang de la compania Mayfield Fund.

Întotdeauna am pregătit un elicopter cu plinul făcut lângă casă şi am un buncăr subteran prevăzut cu un sistem de filtrare a aerului”, spune un alt milionar american, fără să-şi divulge numele sau locul unde şi-a construit ascunzătoarea. La fel ca mulţi alţii din anturajul său, bogaţi şi puternici, se pregăteşte în secret pentru supravieţuire.

Preluare de aici

1,379 total views, 0 views today

Print Friendly, PDF & Email
Majoritatea cititorilor au spus că articolul este Eronat.
Ce părere ai despre articol?
  • Eronat 
  • Extraordinar 
  • Util 
  • Interesant 
  • Plictisitor 

Recomandă prietenilor:

Fii primul care comentează despre "Pregătiri deja acum pentru sfârşitul lumii"

Comentează, te rog

Copyrighted Image

Pregătiri deja acum pentru sfârşitul lumii

de Florentin Udrescu durată: 3 min
0
Free Web Hosting