OFICIAL: Forțele Aeriene SUA vor modifica atmosfera planetei folosind bombe cu plasmă

Recomandă prietenilor:

De mai multe decenii circulă informații despre proiecte militare secrete puse în acțiune cu scopul de a folosi energiile naturale ale Pământului pentru război. Câteva proiecte ultra-secrete, cum ar fi deja celebrul HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) și pulverizarea chimicalelor în atmosferă cu ajutorul avioanelor (Chemtrails), au arătat posibilul rol al atmosferei planetare în comunicații sau pentru dezvoltarea de noi tipuri de armament.

Deși oficiali ai Forțelor Armate SUA susțin că astfel de proiecte sunt destinate exclusiv cercetării științifice, de-a lungul timpului au ieșit la suprafață informații despre folosirea HAARP pentru a declanșa cutremure sau alte dezastre „naturale” în orice zonă de pe glob.

HAARP

Astăzi, într-o acțiune mult mai transparentă, Forțele Aeriene ale SUA au anunțat un plan cu totul neobișnuit! Este vorba de detonarea unor bombe cu plasmă în atmosfera superioară, totul cu scopul oficial de a modifica proprietățile fizice ale stratului protector al Pământului (ionosfera ne protejează de radiațiile periculoase venite din spațiul cosmic). În felul acesta, proiectul speră să îmbunătățească capacitatea ionosferei de favoriza comunicațiile de la sol.

Conform revistei New Scientist, planul implică creșterea densității ionosferei, stratul atmosferic superior care reflectă undele radio si permite comunicațiile de la sol pe distanțe foarte mari. Această densificare se va obține prin lansarea unor foarte mici sateliți cubici (CubeSat) care poartă bombe cu plasmă de ultimă generație ce vor fi folosite pentru a împăștia în atmosferă (prin explozie) metale vaporizate.

Ionosfera

Astfel vor rezulta nori de vapori metalici care vor reflecta mai bine undele radio de la sol facilitând comunicațiile. Un alt efect scontat de acest proiect controversat este acela de a reflecta înapoi radiațiile solare.

Proiectul este dezvoltat de Forțele Aeriene SUA în colaborare cu Universitatea Maryland si firma de inginerie Enig Associates. În comunicatul de presă prin care își anunță colaborarea cu Forțele Aeriene, Enig Associates subliniază că aceste cercetări vor deschide noi posibilități în domeniul comunicațiilor:

„… generatorul spațial de plasmă poate fi folosit pentru a netezi discontinuitățile din ionosferă pentru asigurarea unor comunicații mai bune, si pentru a deschide noi domenii de folosire a sistemelor de radio-frecvență.”

Sateliti cubici cu bombe cu plasma

John Kline, cercetător în ingineria plasmei la Research Support Instruments în Hopewell, New Jersey, a declarat pentru New Scientist că aceste tipuri de tehnologii sunt complet ne-testate, însemnând că pot conduce la rezultate necunoscute:

Acestea sunt proiecte care abia „zgârie” limitele noului domeniu de cercetare, și anume folosirea plasmei în modificarea ionosferei.

CubeSat

Astfel de cercetări aplicate pentru modificarea brutală a densității și componenței stratului protector al ionosferei (prin vaporizarea metalelor sub forma de plasmă) fac parte dintr-un număr din ce în ce mai mare de acțiuni suspecte care vizează atmosfera planetei. La fel de suspecte ca și justificarea conform căreia astfel de acțiuni de geo-inginerie atmosferică ar fi calea de urmat pentru a reduce impactul „încălzirii globale”: cu alte cuvinte, să ne așteptăm ca în viitorul apropiat vor fi lansate în cercetare mai multe astfel de proiecte cel puțin ciudate și potențial periculoase, atât pentru echilibrul atmosferic, cât și pentru sănătatea miliardelor de oameni care respirăm aer.

Merită să ne întrebăm: Oare care este adevăratul scop al acestor manipulări? Oare cine va beneficia de pe urma lor? Oare care vor fi „efectele secundare” ale acestor proiecte semi-secrete?

 

1,465 total views, 0 views today

Print Friendly, PDF & Email
Majoritatea cititorilor au spus că articolul este Extraordinar.
Ce părere ai despre articol?
  • Extraordinar 
  • Interesant 
  • Util 
  • Plictisitor 
  • Eronat 

Recomandă prietenilor:

1 Comment on "OFICIAL: Forțele Aeriene SUA vor modifica atmosfera planetei folosind bombe cu plasmă"

  1. Multumim de informari,AIM!Sanatate si putere de munca,sa aveti!

Comentează, te rog

Copyrighted Image

OFICIAL: Forțele Aeriene SUA vor modifica atmosfera planetei fo…

de Florentin Udrescu durată: 2 min
1
Free Web Hosting