Corporația RAND, holocaustul nuclear și Noua Ordine Mondială

Recomandă prietenilor:

Motto:
„Dacă crezi că internetul a fost inventat în Silicon Valley, sau că NASA a proiectat primul satelit orbital în jurul Pământului, sau că IBM a creat computerul modern – te anunț că ești în eroare. Fiecare din aceste invenții au fost concepute la RAND, un centru secret de cercetare din Santa Monica” – Alex Abella

Jurnalistul Alex Abella a reușit să obțină acces exclusiv la arhivele Corporației RAND pentru a-i studia arhivele. Motivul invocat de el era acela de a scrie o carte despre importanța cercetărilor RAND asupra viitorului, și modul în care aceste cercetări au influențat umanitatea. Alex s-a ținut de cuvânt și a publicat „Soldați ai rațiunii: Corporația RAND și nașterea imperiului american”, volum tipărit la editura Harcourt, în 2008.

RAND a fost înființată de un Henry Arnold, un general american de 5 stele din Fortele Aeriene. Acesta a format în 1946 o echipă de oameni de știință, ademenindu-i cu viziunea de a cerceta noi tehnologii pentru a menține avansul SUA în fața celorlalte națiuni, fiind foarte mulțumit de succesul Proiectului Manhattan (care a construit prima bombă atomică cu numai 2 miliarde USD). RAND a fost înființată cu un buget de 10 milioane USD, iar sediul din Santa Monica l-a obtinut de la un prieten de familie, magnatul Donald Douglas (cu afaceri în industria aviatică).

RAND a făcut un studiu preliminar pentru „o navă spațială experimentală care înconjoară Pământul”, iar această idee a atras atenția întregii comunități americane de la acea vreme, când ideea de rachetă era doar la începuturile sale. Militarii cu putere de decizie au îmbrățișat imediat ideea, iar prin conexiunile lui Henry Arnold, Forțele Aeriene au devenit în scurt timp principalul beneficiar al RAND, semnând numeroase contracte avantajoase, iar corporația RAND a fost nevoită să angajeze sute de noi cercetători. În spoturile publicitare care au atras atenția, RAND apărea ca locul unde se puneau la cale noi moduri de război.

Mass-media americană a numit Corporația RAND „vrăjitorii Armageddonului”, iar rușii i-au spus „academia de științe ale morții și distrugerii”.

Odată cu lansarea primului satelit american de spionaj CORONA, conceput la RAND, Corporația a devenit de facto un agent de decizie asupra politicilor americane.

2016092301a

Tot la RAND s-a inventat precursorul actualului internet, la solicitarea militarilor care doreau un mijloc de comunicare mai sigur decât telefonia audio. Astfel, Paul Baran a propus o soluție inteligentă: pe liniile telefonice să se transmita semnale electronice care semnifică numere (în locul cuvintelor audio), acestea să fie grupate în pachete distincte separate unele de altele, iar la destinație aceste pachete să fie re-combinate corespunzător pentru a obține mesajul original. Invenția a fost pe placul celor de la Pentagon, care au finanțat cercetările, și astfel a fost construită prima rețea de tip internet, numită ARPANET.

2016092301cAlex Abella, jurnalistul care a adunat o mulțime de informații în cartea sa, a mai descoperit că RAND devenise un cuib în care se puneau la cale adevărate comploturi. Generali de armată, cercetători și psihologi nebuni plănuiau declanșarea unui al III-lea război mondial, tîrând poporul american în această grozăvie. Abella era un sceptic în ceea ce privește „teoriile conspirației” și Noua Ordine Mondială, dar după studierea arhivelor corporației RAND, și-a dat seama că acest cuib de psihopați au condus politicile SUA în ultimii 60 de ani.

„Noi toți suntem copiii vitregi ai Corporației RAND, și nici măcar nu o știm”, remarcă Abella, arătând cum această corporație a pornit ca o simplă organizație de cercetare pentru Armata americană, dar a devenit un important focar în care se iau decizii majore despre politicile SUA cu implicații în știință, istorie, economie, societate, medicină și politică, fiind în permanență în strânsă legătură cu Fundațiile Rockefeller, Carnegie și Ford.

La mijlocul anilor 1950 RAND a decis să planifice re-modelarea planetei spre instaurarea unei Noi Ordini Mondiale. Pentru asta, cercetătorii de la RAND au pus la punct o așa-zisă „teorie a alegerilor raționale”, în care oamenii erau reduși la simpli consumatori, în timp ce drepturile și responsabilitățile erau înlocuite cu „alegeri individuale”, iar viețile oamenilor deveneau dominate nu de integritate morală, ci de obiceiurile dictate de consumarea banilor.

Scopul final al RAND este acela ca societatea să fie în totalitate și în fiecare aspect particular condusă de tehnocrați, pentru ca umanitatea să accepte să fie condusă de un singur guvern modial sub „regula rațiunii”, și anume o lume fără milă, o lume în care eficiența este Lege, iar oamenii sunt doar ceva mai mult decât niște roboți. Tocmai de aceea la RAND există numeroase studii în științele sociale și de comportament, pentru că nu reușeau să soluționeze o problemă majoră: oamenii nu acționează întotdeauna în mod egoist. În „noua lume RAND” nu există loc pentru iubire și empatie, iar patriotismul și altruismul sunt obstacole în calea instaurării acestui adevărat coșmar.

2016092301bAbella descrie modul în care psihopații de la RAND se află în spatele deciziilor politicii nucleare a SUA, aceștia fiind cei care insistau ca întreaga Europă de Est să fie bombardată cu bombe nucleare în cazul în care Occidentul avea probleme, o politică iresponsabilă care ar fi putut foarte ușor să conduca la un holocaust nuclear generalizat, eventualitate care însă a fost luată în calcul de acești nebuni, ei declarând că „chiar și daca numai 10 milioane de americani ar supraviețui, războiul ar fi câștigat”.

Abella mai arată că cei de la RAND au văzut ONU ca un bun model de guvern mondial, dar că va fi necesar să înființeze o altă organizație care va trebui să fie total sub controlul SUA, un fel de ONU „îmbunătățit”, care să devina de facto Guvernul Mondial (deși să nu se numească așa). Acesta este unul din motivele pentru care RAND a cerut insistent ca URSS să fie lovită de atacuri nucleare americane „preventive”! Astfel, SUA urma să rămână singura putere mondială și putea să-și impună o conducere planetară sub masca unei organizații gen ONU.

Abella mai arată că ideea de atacuri înscenate (false flag – engleză) a fost inițial propusa de psihopații de la RAND, fapt ce se regăsește în documentele din arhivă, arătând completa imoralitate ce guvernează cercetările și scenariile RAND, multe dintre ele fiind complet respingătoare promovând cu uluitoare nonșalanță genocidul unor întregi populații.

Abella explică cum Corporatia RAND este un adevărat guvern din umbră, este locul unde sunt instruiți „tehnocrații” lipsiți de morală ce sunt apoi impuși de complexul militar industrial în poziții de decizie, afectându-ne viețile tuturor.

Harvey Lynn, membru in Corporatia RAND (decedat în 1987) i-a furnizat lui Gene Roddenberry, creatorul faimoasei serii SF Star Trek, informații tehnice, idei și viziuni științifice pe tot parcursul perioadei de producție a serialului. La capitolul „întrebări și răspunsuri” de pe website-ul Corporației RAND găsim afirmația „Un cercetător de la RAND, Harvey Lynn, a fost consultat, ca simplu cetățean (și nu ca membru RAND) cu privire la proiectarea inițială a navei spațiale Enterprise”.

Jeffrey Hunter, actorul care a jucat în rolul inițial al capitanului Pike al navei Enterprise în primul episod al Star Trek (precedându-l pe deja celebrul William Shatner), a declarat: „Ceea ce mă intrigă cel mai mult este faptul că [toată această viziune] este bazată pe proiectele de la Corporația RAND. Exceptând personajele (care sunt fictive), este ca și cum privim „pe viu” această viziune a Corporației RAND, despre viitorul umanității”.

În prezent, Corporația RAND se declară non-profit, și dorește să nu mai fie numită „centru de gândire” (think tank – engleză).

Observăm că prin difuzarea serialului Star Trek, Corporația RAND a inaugurat un alt mod de control și manipulare a oamenilor, prezentându-și propria viziune (care în film este făcută să apară predominant atrăgătoare) despre un viitor „prognozat” de cercetătorii RAND.

 

1,640 total views, 0 views today

Print Friendly, PDF & Email
Majoritatea cititorilor au spus că articolul este Extraordinar.
Ce părere ai despre articol?
  • Extraordinar 
  • Interesant 
  • Util 
  • Plictisitor 
  • Eronat 

Recomandă prietenilor:

Fii primul care comentează despre "Corporația RAND, holocaustul nuclear și Noua Ordine Mondială"

Comentează, te rog

Copyrighted Image

Corporația RAND, holocaustul nuclear și Noua Ordine Mondială…

de Florentin Udrescu durată: 6 min
0
Free Web Hosting